بواسير چيست؟ عبارت است از سياهرگهاي گشادشده (واريسي) در راست روده يا مقعد. بواسير ممكن در مجراي مقعدي (بواسير داخلي) يا در مدخل مقعد (بواسير خارجي) واقع شده باشد. بواسير ممكن است سالها وجود داشته باشد اما تنها با وقوع خونريزي بدان پي برده شود
انواع بواسیر (هموروئید)
همانطور كه گفته شد هموروئيد دو نوع مختلف دارد كه در زير توضيح مختصري درباره آنها ارائه شده است:
– بواسير خارجي كه احساس ميشود و قابل لمس است. در اين حالت لايههاي نرمي بيرون از مقعد جايي كه روده بزرگ باز ميشود، حس ميشوند كه بندرت دردناك هستند و تنها در صورتي دردناك ميشوند كه لخته خوني داخل آنها تشكيل شود.
– بواسير داخلي كه در اين صورت به طور شايع به صورت خوشههايي اطراف ديواره كانال مقعدي بروز ميكند. گاهي اوقات بواسير داخلي ممكن است به بيرون رخنه كند. گاهي ناراحتيها و مشكلات ديگري در اين عضو مانند تركخوردگي كانال مقعد ممكن است علائمي شبيه به بواسير را در پي داشته باشد كه مسلما براي درمان مناسب تشخيص صحيح بيماري امري ضروري است. گفتني است كه بواسير اغلب از سن۵۰ سالگي شايع ميشود و تقريبا نيمي از سالمندان با خارش، خونريزي و درد در هنگام دفع مواجه هستند كه اغلب اينها نشانههايي از ابتلا به بواسير هستند. خوشبختانه در حال حاضر براي بواسير و درمان آن داروها و روشهاي درماني مؤثري وجود دارد و در بسياري از موارد تنها با خود درماني و تغيير در شيوه زندگي امكان معالجه بواسير فراهم ميشود.
براي تشخيص قطعي ممكن است يكي از روشهاي زير انجام شوند: آنوسكپي (ديدن مقعد با كمك يك لوله كوتاه به نام آنوسكپ، وسيلهاي لنزدار و داراي يك منبع نوراني در سر آن است)، يا پروكتوسكپي (ديدن راست روده و قسمت پاييني روده بزرگ يا وسيلهاي به نام پروكتوسكپ، كه وسيلهاي اپتيك و داراي يك منبع نوراني در سر آن است).
درمان خانگي بواسير با هدف تخفيف علايم صورت ميگيرد.
هيچگاه براي اجابت مزاج زور نزنيد.
پس از اجابت مزاج، ناحيه را با ملايمت پاك كنيد.
براي تخفيف درد، روزانه چندين بار هر بار به مدت ۲۰-۱۰ دقيقه در آب گرم بنشينيد.
براي تخفيف درد و تورم ناشي از وجود لخته در بواسير يا بيرون زدگي بواسير، يك روز در رختخواب استراحت كنيد و روي ناحيه كيسه يخ بگذاريد.
درمان اولیه برای بیماری خفیف یا متوسط شامل افزایش فيبر دريافتي،افزايش مصرف مایعات و به خصوص آب، داروهاي ضد التهاب غير استروئيدي برای تسکین درد و استراحت میباشد، سپس داروهای استروئیدی ، بي حس كننده های موضعی و دارو های قابض و محافظت کتتده مورد استفاده قرار می گیرند. در انتها در صورت عدم پاسخ به درمان جراحی انجام می پذیرد. لازم به ذكر است كه بواسیر دو گونه دارد : بواسیر داخلی و بواسیرهای خارجی.
بواسیر خارجی عمدتا به صورت توده نرم و متورم و یا در پاره ای اوقات به صورت توده سفت در اطراف ناحیه مقعدی ظاهر میشوند
بواسیرهای داخلی در داخل کانال مقعدی ایجاد میشوند و گاهي ممكن است فرد هم دچار هموروييد داخلي و هم خارجي ویا همورویید خونریزی دهنده باشد که در اکثر اوقات بعد از اجابت مزاج چند قطره خون دیده می شود.
منبع: بواسير و درمان آن
:: بازدید از این مطلب : 314
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1